image

Leta efter PFAS!

Hjälp oss hitta värstingämnet PFAS! På @surfejs tipsar vi och våra följare varandra om produkter med PFAS i under hashtag #värstingjakten. Vill du få hjälp och hjälpa andra att inte handla smink och hudkrämer med PFAS i? Gör så här:

1. Kolla ditt smink och dina hudvårdsproduker. Kanske innehåller de värstingarna PFAS (som PTFE, Polytef och alla ord med ”perfluoro”).
2. Om du hittar PFAS-ämnen, ta en bild på framsidan och på innehållsförteckningen.
3. Skicka DM till oss, så lägger vi upp den och voilà – du har hjälpt andra att slippa köpa produkter med dåligt innehåll!

Skriv till butikerna!

Mejlen ni skickar GÖR sån otrolig skillnad! Det har vi märkt efter våra stora segrar med sminkmärkena. 57 sminkmärken (54 internationella) har lovat att sluta med PFAS tack vare er!

Vad är nästa steg? Jo, nu mejlar vi butikerna! Vi är övertygade om att ifall vi lyckas få butiker och webbutiker att sluta ta in produkter med PFAS, kan de få tillverkningen av dessa produkter att avslutas.

Nu har vi fixat en ny mejl-mall med färdiga argument som ni kan mejla till butikerna! Ni kan välja bland 10 butiker/webbutiker, vi har valt ut de 10 som fick flest röster av våra följare på Instagram (@Surfejs).

Skicka ett mejl här!

Nu kör vi!!

Skriv till sminkmärkena!

Wohooo!!! Nio stora sminkmärken, som fått över 1900 mejl, har lyssnat på kritiken och lovat att sluta med PFAS! Bara ett företag i vår lista kvar! Berätta för Clinique att du inte vill ha PFAS i din necessär! Går snabbt och lätt att sätta ihop ett eget mejl med hjälp av färdiga argument. Nu kör vi!

https://signby.me/se/sluta-med-pfas-i-smink

image

Sätt upp en flyer

image

Vi vill så klart att så många som möjligt ska få reda på vad som kan finnas i deras produkter. Det är så vi sätter tryck på företagen och butikerna att sälja produkter som är schysstare mot människor, djur och natur.

Skriv supergärna ut flyern och sätt på din skola eller på ett annat bra ställe där många i din ålder håller till! Välj spara bild och skriv sedan ut, gärna i färg om det går. (Du kan behöva klicka ur “Anpassa bild till ruta” för att det ska bli snyggt.)

Spread the word!

Gillar du att vlogga, blogga, snappa, instagramma och vill engagera dig för färre skadliga ämnen i smink och hudvårdsprodukter? Berätta för andra om Surfejs! Vi behöver bli många som vill få bort dåliga ämnen! Maila oss på: samarbete@surfejs.se

Eller kontakta oss här