Vad finns i min produkt?

Vill du veta om grejerna du har i badrumsskåpet har schysst innehåll eller inte? Här har vi listat de vanligaste värsting-ämnena i hygienprodukter och smink. Kolla efter dem på innehållsförteckningen.

Orkar du inte läsa innehållsförteckningar? Gör det enkelt för dig, välj miljömärkt!                                

image

Ett annat alternativ är att välja ekologiska produkter som är märkta med COSMOS Organic eller Natrue. Dessa märkningar förbjuder en hel del dåliga ämnen som plast och PFAS. Tyvärr kan de fortfarande innehålla allergiframkallande ingredienser, därför rekommenderar vi i första hand miljömärkt. 

image

Hur vet ni vad som finns i produkterna?

Vi har samlat in innehållsförteckningar från ca 1200 slumpmässigt utvalda produkter i svenska butiker. Sen har vi tittat på varje ingrediens en i taget och sammanställt de vanligaste och värsta!

Varför gör vi inte bara en app av allt det här kanske du undrar? För tyvärr är registren med innehållsförteckningar och ingredienser inte tillräckligt bra. Dessutom behövs det ingen app, om man verkligen tänker efter! Det går ju faktiskt att köra analogt och helt enkelt välja miljömärkta produkter i butiken! Det är så mycket enklare!

En produkt med en miljömärkning är kontrollerad och garanterat snäll mot både hälsa och miljö.